Discord Kullanıcı Tokenlerinin Mantığı (Eğitim Amaçlı)
Merhaba arkadaşlar,
Bu kısa rehberde Discord Kullanıcı Tokenleri'nin üretim ve oluşturulma mantığını teknik bir bakış açısıyla özetledim.
Bu bilgiler yalnızca eğitim ve siber güvenlik bilinci içindir.
Kötüye kullanım tamamen kullanıcının kendi sorumluluğundadır.
Tokenin İlk Kısmı
• Tokenin ilk bölümü (.nokta'dan önceki kısım), Base64 formatında çözüldüğünde kullanıcının Discord ID'sini verir.
• Ters mantıkla düşünüldüğünde; bir kullanıcı ID’si Base64 formatına kodlandığında, tokenin ilk kısmı elde edilmiş olur.
İkinci Kısım
• İkinci bölüm, hesabın oluşturulduğu UNIX zaman damgası ile ilişkilidir.
• Bu zaman damgası üzerinde belirli matematiksel işlemler uygulanıp Base64’e dönüştürülür.
• Bu işlem sonucunda tokenin ikinci kısmı ortaya çıkar.
Üçüncü Kısım
• En karmaşık bölüm üçüncü kısımdır.
• Bu kısım HMAC benzeri özel bir şifreleme algoritması ile üretilir.
• Büyük/küçük harfler, rakamlar ve [-] veya [_] karakterlerinden oluşan yaklaşık 27 karakterlik rastgele bir dizi içerir.
• Üretim mantığı kamuya açık değildir.
Not
Bu bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır.
Token paylaşımı veya yetkisiz erişim Discord Hizmet Koşullarına aykırıdır ve suç teşkil edebilir.

Merhaba arkadaşlar,
Bu kısa rehberde Discord Kullanıcı Tokenleri'nin üretim ve oluşturulma mantığını teknik bir bakış açısıyla özetledim.

Kötüye kullanım tamamen kullanıcının kendi sorumluluğundadır.

• Tokenin ilk bölümü (.nokta'dan önceki kısım), Base64 formatında çözüldüğünde kullanıcının Discord ID'sini verir.
• Ters mantıkla düşünüldüğünde; bir kullanıcı ID’si Base64 formatına kodlandığında, tokenin ilk kısmı elde edilmiş olur.

• İkinci bölüm, hesabın oluşturulduğu UNIX zaman damgası ile ilişkilidir.
• Bu zaman damgası üzerinde belirli matematiksel işlemler uygulanıp Base64’e dönüştürülür.
• Bu işlem sonucunda tokenin ikinci kısmı ortaya çıkar.

• En karmaşık bölüm üçüncü kısımdır.
• Bu kısım HMAC benzeri özel bir şifreleme algoritması ile üretilir.
• Büyük/küçük harfler, rakamlar ve [-] veya [_] karakterlerinden oluşan yaklaşık 27 karakterlik rastgele bir dizi içerir.
• Üretim mantığı kamuya açık değildir.
Not
Bu bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır.
Token paylaşımı veya yetkisiz erişim Discord Hizmet Koşullarına aykırıdır ve suç teşkil edebilir.