Ekleniyor Bypass Slowmode (Yavaş Modu Atlama)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aspect
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hoş Geldiniz!

Discordev'e Kayıt Olduğunuzda, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kayıt Ol!
  • Konu Yazar
Discord — “Yavaş Modu Atlamak İçin Yeni İzin” Güncellemesi

📢 Neler Oluyor?
Discord, yavaş modu (Slow Mode) atlamaya yönelik yepyeni bir izin sistemini hayata geçiriyor.
Bu güncellemeyle birlikte “Mesajları Yönet” izninin içerisinde yer alan “yavaş modu atlama” yetkisi, artık ayrı bir izin olarak sunulacak.
Böylece yöneticiler ve moderatörler, bir kullanıcıya mesaj yönetme yetkisi vermeden yalnızca yavaş modu atlama hakkı tanıyabilecek.

⏳ Yavaş Mod (Slow Mode) Nedir?
  • Tanım: Yavaş mod, bir kanalda kullanıcıların mesaj gönderme hızını sınırlayan bir özellik. Örneğin 30 saniyelik yavaş mod varsa, aynı kullanıcı iki mesaj arasında en az 30 saniye beklemek zorundadır.
  • Amaç: Özellikle kalabalık sunucularda spam ve mesaj bombardımanını önleyerek sohbeti daha düzenli hale getirmek.

⚡ Güncelleme ile Gelen Değişiklik
  • Eskiden “yavaş modu atlamak” için Mesajları Yönet izninin verilmesi gerekiyordu.
  • Yeni sistem ile “Mesajları Yönet” ve “Yavaş Modu Atla” iki ayrı izin haline geliyor.
  • Bu sayede bir üyeye sadece yavaş modu atlama hakkı tanınabilecek, fakat mesaj yönetme gibi daha kritik yetkiler verilmemiş olacak.

📅 Geçiş Tarihi
  • Discord, bu değişikliği 12 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe koyacak.
  • Bu tarihe kadar mevcut izin yapısı geçerli olacak.
  • Sunucu sahiplerinin ve yöneticilerin bu tarihten önce rol izinlerini gözden geçirerek düzenleme yapmaları öneriliyor.

💡 Neden Önemli?
  • Daha Hassas Yetki Kontrolü: Artık birine “Mesajları Yönet” gibi güçlü bir izin vermeden, yalnızca yavaş modu atlama izni tanımlanabilecek.
  • Daha Güvenli Yönetim: Küçük bir ayrıcalık için geniş yönetim yetkileri vermek zorunda kalınmayacak.
  • Daha Esnek Sunucu Rolleri: Özellikle etkinlikler, soru-cevap veya canlı yayın kanalları gibi alanlarda belirli kullanıcılar yavaş moddan muaf tutulabilecek.

Pratik Senaryolar
  • Bir sunucuda VIP üyelerin mesajlarını kısıtlamadan akıcı sohbet etmesini istiyorsunuz → Bu üyeler için “Yavaş Modu Atla” iznini açabilirsiniz.
  • Moderatör olmayan ama etkinlik sunucularında hızlı mesaj atması gereken sunucu botları için bu izin tek başına verilebilir.
  • Canlı destek kanallarında sorulara hızlı yanıt vermesi gereken gönüllülere sadece bu izin tanınabilir.

Sunucu Sahipleri İçin Öneriler
  • Rol Taraması Yapın: 12 Ocak 2026’dan önce tüm rol izinlerinizi gözden geçirin.
  • Yeni Rol Politikası Belirleyin: VIP, Etkinlik Katılımcısı, Moderatör gibi rollere özel yavaş mod muafiyeti tanımlayın.
  • Bot Yetkilerini Düzenleyin: Gereksiz yönetim izinlerini kaldırıp sadece “Yavaş Modu Atla” izni vererek güvenliği artırın.

Sonuç
Discord’un bu değişikliği, hem güvenlik hem de esneklik açısından büyük bir adım.
Artık sunucu sahipleri, üyelerine tam yönetim yetkisi vermeden yavaş mod sınırlamasını kaldırma hakkı tanıyabilecek.
Bu güncelleme 12 Ocak 2026’da tamamen aktif olacak, bu nedenle rol ve izin düzenlemelerinizi şimdiden planlamayı unutmayın!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri